zondag 3 december 2006

Er was eens een Gans...


... En toen was ‘ie dood. Geplukt en wel kwam hij in een kille vitrine te liggen, maar zijn koppie mocht hij houden, want dat stond zo decoratief vond de slager. Hierbij een goede suggestie: zullen we deze kerst eens vegetarisch eten? Niet alleen fijn voor de dieren, ook gezond én milieuvriendelijk! Als de protesten - ‘maar het is traditie’, ‘ik wil wel hoor, maar mijn man hangt zo aan zijn stukkie vlees’ en ‘het is geen kerst zonder wild op tafel’ etc. - toch te zwaar wegen, dan is de kerst misschien een mooie aanleiding om eens naar de biologische slager te gaan, waar alleen vlees verkocht wordt van dieren die tenminste een behoorlijk goed leven hebben kunnen leiden en die geen nare groeihormonen e.d. gekregen hebben. Een beetje duurder dan de gewone slager, maar met alle kosten van de feestdagen kunnen die paar extra euro’s er nog wel bij, toch?

Geen opmerkingen: